Een jaar geleden maakte ik de overstap van geposeerde newbornfotografie naar lifestyle fotografie: een stap waar ik geen seconde spijt van heb! Want wat hou ik van de pure en liefdevolle beelden van een jong gezin. Het vastleggen van de dagelijkse momenten binnen het gezin: voeden, badderen, knuffelen. Een prachtig verhaal van een bijzonder moment in het leven.

Omdat ik persoonlijke ontwikkeling heel erg belangrijk vind, stond een newborn lifestyle workshop al een poosje op mijn lijstje. Waarom? Voor de spreekwoordelijke ‘puntjes op de i’ en het vinden van bevestiging dat ik op de goede weg ben als baby lifestyle fotograaf. Je snapt dus dat ik enthousiast was toen Marjolijn de Graaf mij vertelde over haar plannen om newborn lifestyle workshops te gaan geven! Het werk van Marjolijn vind ik namelijk erg mooi & inspirerend en daarnaast vind ik Marjolijn een erg sympathieke en hartelijke collega.

Op donderdag 17 maart mocht ik aansluiten bij de allereerste workshop van Marjolijn: alleen al de locatie – een mooie lichte flexplek met uitzicht over het water – beloofde al veel goeds! Erg leuk en leerzaam om de workflow van Marjolijn te horen bij een lifestyle reportage: zeker het stuk over ‘foto’s van de baby alleen’ was voor mij erg nuttig omdat ik daar altijd nog wel een beetje mee worstelde. Ik hou namelijk van ‘het moment’ en wil de ouders zo min mogelijk sturen. Marjolijn vertelde hoe je heel subtiel wat kan sturen, zodat je ook de babyfoto’s kunt maken. Kijk, naar dat ‘puntje op de i’ was ik op zoek!

Natuurlijk hebben we ook gesproken over het voorbereiden van het gezin, het verhaal dat je vertelt en het album dat een blijvende herinnering is aan deze bijzondere periode voor het jonge gezin.

Daarna was het tijd voor de praktijk! Kleine Damian was samen met zijn pappa en mamma ons model van die middag. Wat een prachtig klein mannetje, met een enorme bos haar! En oh, wat zijn de ouders van Damian ontzettend verliefd op hun zoon.

De oude boerderij van het gezin was direct ook een uitdagende locatie voor de lifestyle reportage: de woonkamer was erg licht, de slaapkamer daarentegen had alleen 1 klein raampje. En daar ik altijd met daglicht werk, was het zoeken naar precies die mooie lichtbundel in de slaapkamer. Zoals je kunt zien: die hebben we gevonden!

Met een hoofd vol inspiratie en motivatie keerde ik weer huiswaarts! Baby lifestyle past zó bij mij, hier kan ik geen genoeg van krijgen. En alle tips van Marjolijn ga ik zeker meenemen bij mijn volgende reportages om nog verder te groeien. Dank je wel Marjolijn, voor alles wat je gedeeld hebt tijdens de workshop, je tips en tops, hier kan ik wat mee. Want mijn lat, die leg ik graag weer een stukje hoger!

Wil je meer lifestyle werk van mij zien? Neem dan zeker een kijkje in mijn portfolio.

Lieve groeten,
Esther

Nog op zoek naar een baby lifestyle fotograaf?

Meer informatie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *