Twee fotografen op je bruiloft

Twee fotografen op je bruiloft:
dit is waarom!

mini-divider

Als bruidsfotograaf voel ik me vaak als een kind in de snoepwinkel. Er gebeurt zo veel moois op zo’n dag. Liefst zou ik elk detail voor jullie vastleggen, maar ik heb natuurlijk maar één paar ogen. Dus ik vang heel veel, maar niet alle momentjes van geluk.

Wil jij nóg intenser nagenieten van je huwelijksdag? Overweeg dan eens twee bruidsfotografen. Zelf werk ik graag samen met een dierbare collega, die net zo van dit mooie vak houdt als ik. Samen brengen we dubbel zo veel mooie momentjes in beeld.

Heb je perse twee bruidsfotografen nodig? Zeker niet. Ook in mijn eentje weet ik na al die jaren precies hoe ik jullie trouwdag mooi en compleet in beeld breng. Maar eerlijk is eerlijk, ik moet natuurlijk wel steeds kiezen. Als ik achteraf de foto’s van mijn ‘second shooter’ zie, ben ik als een kind zo blij dat ook die herinneringen voor jullie zijn vastgelegd.

 
 

Op twee plaatsen tegelijk

Beeld je in: de ochtend van jullie Grote Dag. Het moment waarop alles samenkomt en er heel veel tegelijk gebeurt. Jij maakt je klaar – je lief maakt zich klaar. Haar, make-up, kleding, kleine onderonsjes. Ondanks de zenuwen doe je dit natuurlijk graag in alle rust.

Of jullie nu op twee verschillende adressen zijn of in twee verschillende kamers, als fotograaf kan ik simpelweg niet op twee plaatsen tegelijk zijn. Toch probeer ik precies de juiste momenten vast te leggen, bij jullie allebei. De blik die je uitwisselt met je moeder. Het zonlicht dat precies op de juiste manier naar binnen schijnt. En ook: de voorbereidingen en emoties van de mensen die bij jullie horen. Dat alles maakt jullie dag onvergetelijk.

Terwijl ik bij jou ben om dit soort beelden te vangen, doet mijn second shooter hetzelfde bij je lief. Op de achtergrond aanwezig zodat je ons amper opmerkt, maar precies daar waar gebeurt dat jullie je voor altijd willen herinneren.

 
 

Twee perspectieven

Dan komt het moment waarop jullie elkaar voor het eerst zien. De ‘first look’. Het eerste hoogtepunt dat we écht niet over kunnen doen. Maar voor wie kies ik? Fotografeer ik jouw reactie of die van je lief?
Natuurlijk ga ik voor jullie allebei. Maar met twee fotografen zien we het vanuit twee hoeken tegelijk. Samen brengen we jullie blijdschap en emoties prachtig in beeld.

Hét moment.
Onvergetelijk.

 
 

Vrienden en familie

De reacties van familie en vrienden bij het zien van jullie als bruidspaar zijn echt GOUD. Mijn bruidsparen zijn altijd supernieuwsgierig naar deze foto’s. En ik snap dat, want het zijn de kippenvelmomenten waar je maanden van hebt gedroomd. Ik vind dit zelf dan ook een van de mooiste momenten om te fotograferen. Stiekem pink ik achter mijn camera zelfs een klein traantje weg. Maar er gebeurt zo veel tegelijk. Ik kan natuurlijk niet van iedereen die allereerste reactie van verrassing en ontroering vastleggen. Met z’n tweeën worden dat er dubbel zo veel.

Dubbel zoveel kippenvel.
Dubbel zoveel vlinders in je buik.

 
 

Twee fotografen op je bruiloft Bruidsfotograaf Gouda Boskoop Reactie van jullie gasten
Waarom kiezen voor twee bruidsfotografen Gouda Utrecht

Kinderen tijdens de plechtigheid

Zijn er kinderen op je bruiloft, dan kan ik je één ding garanderen: je weet nooit wat er gaat gebeuren. En dat is leuk! Los van je draaiboek en de repetities slagen kinderen er altijd weer in om een plechtig moment wat extra kleur te geven. Ik zou er een boek over kunnen schrijven.

Kinderen die achterstevoren in de banken zitten.
In hun neus peuteren of heerlijk in slaap vallen.
Twee bruidskinderen die samen kiekeboe spelen.
Gekke bekken trekken.
Een bruidsmeisje dat rozenblaadjes weer verzamelt.
En weer uitstrooit.

Ik zie ze hoor, en ik zet ze ook voor jullie op de foto. Zonder het moment te verstoren, want alles wat je op de foto ziet, is echt. Maar als jullie de trouwgelofte uitspreken, de ringen uitwisselen of elkaar éindelijk mogen kussen, dan is al mijn aandacht bij jullie.

Ongeacht wie er in zijn neus peutert.

Helaas mis ik zo toch een paar van die kleine, gekke momentjes. En juist die wil ik jullie zo graag laten zien.

 
 

Officieel en spontaan

Met een second shooter erbij krijgt jullie bruidsreportage een extra dimensie. Samen kunnen we, naast de officiële gebeurtenissen, veel meer de spontane momenten vastleggen. Gouden momentjes die je niet had willen missen.

Terwijl ik me op de plechtigheid concentreer, ziet mijn collega wat er nog meer gebeurt. Met veel gevoel legt ze allerlei mooie beelden voor jullie vast. Zo krijgen jullie een mooi overzicht van hoe jullie én jullie gasten de dag hebben beleefd. Zelfs als dat niet helemaal volgens de trouwetiketten was.

 
 

Portretjes

Over kinderen gesproken: met twee fotografen heb je ook een unieke kans om prachtige portretten van de bruidskinderen te maken. Zodra de bruidsfoto’s met kinderen gemaakt zijn, neemt mijn second shooter ze mee voor een speelse fotoshoot vol spelletjes en plezier. Wij gaan in alle rust verder met de reportage, vol mooie foto’s van jullie samen.

 
 

Mijn vaste second shooter

Nog even dit: een tweede bruidsfotograaf is natuurlijk niet zomaar iemand. Ik werk al jaren samen met mijn dierbare en zeer ervaren collega Karin Verhoog. Zij is mijn vaste ‘second shooter’.

Karins manier van werken lijkt heel erg op die van mij. Allebei zijn we vol passie voor het fotografievak en nemen we ons werk heel serieus. We zijn beide gecertificeerd Moment Design en Playful Heart fotograaf, wat inhoudt dat we echte momenten van liefde verbinding vastleggen. Zonder trucjes of ongemakkelijke poses.

Onze foto’s houden je herinneringen levend. Ze roepen dezelfde warme en liefdevolle emoties op als het moment waarop ze gemaakt zijn. De foto’s zijn niet alleen om te zien, maar ook om te voelen. Met heel je hart.

 
 

Eén aanspreekpunt

Ik bewonder Karin om wie ze is en hoe ze werkt. We kennen elkaar door en door en hebben aan een half woord genoeg. Ik breng haar dan ook met een gerust hart mee als second shooter voor jullie trouwdag.

Zelf hebben jullie alleen met mij te maken. Alle afspraken lopen via mij en ik informeer Karin. Ook op jullie huwelijksdag houd ik de regie en stuur ik Karin aan waar nodig. Na afloop deelt ze haar fotobestanden met mij, zodat ik ze kan nabewerken en haar allermooiste plaatjes in jullie trouwalbum kan verwerken. Heel overzichtelijk dus!

 
 

Delen van de dag

Een tweede fotograaf voor jullie trouwdag is tegen een meerprijs bij te boeken. Je hoeft die keuze niet direct te maken, denk er gerust even samen over na. Of het kan, hangt natuurlijk wel af van de beschikbaarheid van mijn collega.

Je bepaalt zelf of je mijn second shooter er hele dag bij wilt hebben, of slechts een deel van de dag. Daar maken we vooraf duidelijke afspraken over.

 
 

Alleen of samen: jij bepaalt

Als bruidsfotograaf kom ik met liefde en plezier alleen langs om jullie trouwdag te fotograferen. Ik garandeer jullie een reportage vol liefde en speciale momenten. Maar steeds vaker doen we het met z’n tweeën, en eerlijk is eerlijk: dat is dubbel genieten. Het geeft jullie trouwreportage écht iets extra’s.

Twee fotografen op je bruiloft Bruidsfotograaf Gouda Voorbereiding Bruidegom
Twee fotografen op je bruiloft Bruidsfotograaf Gouda Rotterdam

Meer leuke tips voor jullie trouwdag?

Lees het hier