Je trouwfoto’s bewaren:
waarom ik iedereen een trouwalbum gun

mini-divider

Bij mijn ouders in de kast ligt een klein ringbandboekje. De kaft is totaal vergeeld en je ziet aan alles dat het oud is. Toch is het een heel dierbaar bezit: het trouwalbum van mijn grootouders uit 1950.

Op de foto’s zie je duidelijk hoe zenuwachtig mijn oma was voor haar grote dag. Mijn opa daarentegen kijkt je vanaf elke bladzijde met een brede grijns aan. En het grappige is: dat is precies zoals ik hem heb gekend.

Dit hele kleine fotoboekje leest als een roman. Een boek zonder woorden dat toch een prachtig liefdesverhaal vertelt.

Onbetaalbaar.

 

De link naar je herinneringen

Zou de fotograaf zich in 1950 hebben gerealiseerd dat zijn foto’s ruim 70 jaar later nog steeds voor ontroering zou zorgen? Vast niet. Toch is het zo, en ik kan alleen maar hopen dat mijn foto’s over tientallen jaren hetzelfde doen. Ze zijn het zo waard!

Het zal je niet verbazen dat ik een enorm voorstander ben van fotoalbums. Fotograferen is mijn eerste liefde, maar fotoalbums maken komt daar vlak achteraan. Omdat het de kroon is op mijn werk? Nee, al is dat natuurlijk wel zo. Maar het is vooral omdat het album ervoor zorgt dat jij uit de foto’s haalt wat je écht niet wilt missen: een rechtstreeks lijntje naar prachtige herinneringen. Niet vluchtig, maar juist levendig en intens.

 

Herbeleef en geniet opnieuw

Waar digitale foto’s vaak ergens op een harde schijf staan te verstoffen, blijven fotoalbums voor altijd. Het vastpakken, openslaan en doorbladeren geeft zó veel meer beleving. In een album krijgen fotoafdrukken de aandacht die ze verdienen. Hoe anders is dat als je door een massa foto’s scrolt?

 

Deel je mooiste momenten

Het mooie van trouwfoto’s is dat je zo’n dag samen met anderen beleeft. Ook zij hebben mooie herinneringen aan en verhalen over jullie dag. Dat maakt het extra leuk om samen nog eens door het trouwalbum heen te bladeren. Vlak na je bruiloft rond je huwelijksverjaardag, of gewoon tussendoor. Elke keer als je die energie even nodig hebt, ga je via de foto’s in gedachten weer even terug.

Wat ook leuk is: je trouwfoto’s bekijken met lieve mensen die er die dag níet bij waren. Bijvoorbeeld omdat ze nog niet geboren waren. Kinderen vinden het fantástisch om hun ouders in bruidskleren te zien. En vroeg of laat staan er ook mensen op de foto die niet meer in leven zijn. De foto’s krijgen door de jaren heen steeds meer waarde: voor jezelf én voor anderen.

 

Waarom een trouwalbum laten maken?

Mijn bruidsreportages zijn standaard inclusief trouwalbum. Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook alleen de digitale bestanden zou kunnen leveren. In principe doe ik dat niet. Daar heb ik twee redenen voor.

Ten eerste: ik gun mijn bruidsparen hun trouwalbum. En ik weet uit eigen ervaring dat het in de praktijk knap lastig is om dat album écht te maken voor jezelf. Zo moet ik nog altijd beginnen aan het babyboek van mijn oudste zoon, die inmiddels bijna naar de middelbare school fietst.
Er zijn altijd andere dingen die je aandacht opeisen, en een trouwalbum is geduldig. Daarom zorg ik er graag hoogstpersoonlijk voor dat jullie binnen enkele weken een mooi album hebben om bij weg te dromen. Heerlijk als je herinneringen en verhalen nog vers zijn. Zo hou je alle energie en liefde die je in deze dag hebt geïnvesteerd levend.

 

Kwaliteit en duurzaamheid

De tweede reden dat ik heel graag een trouwalbum voor jullie maak, is vanwege het kwaliteitsverschil. Op het eerste gezicht lijkt het verschil tussen professionele fotolabs en online drukkerijen nog niet zo groot. De albums van HEMA of Albelli zien er best wel oké uit, tot je ze naast een professioneel album legt. Dan zie je dat de helderheid en werkelijke kleuren van de foto’s bij mijn albums vele malen mooier zijn. De pagina’s zijn veel steviger en het boek valt mooi open (layflat), waardoor de foto’s niet vervormen. Na een paar keer doorbladeren heb je bovendien geen last van bladzijdes die slijten, losraken of verkleuren. Want geloof me: dat wil je niet!

Mijn trouwalbums zijn altijd handgemaakt en duurzaam. Afgedrukt op hoge kwaliteit fotopapier. Je kunt ze zo vaak bekijken als je zelf wilt. Dat garandeer ik je. Met minder neem ik als fotograaf geen genoegen.

 

De állermooiste dag

De dag dat jullie samen de liefde vieren is er één om nooit te vergeten. Met heel veel liefde leg ik deze mooie herinneringen voor jullie vast, en met minstens zoveel liefde verwerk ik de foto’s in een prachtig album. Een tastbare herinnering aan misschien wel de mooiste dag van je leven – tot nu toe dan.

Trouwalbum voor altijd fotos bewaren
Trouwalbum bij bruidsreportage gouda

Meer leuke tips voor jullie trouwdag?

Lees het hier