Waterval in Dismals Canyon, AL

7 september 2020

Na ons weekendje Huntsville willen we eigenlijk gewoon doorrijden naar Montgomery, totdat het andere Nederlandse gezin hier in Alabama ons tipt om een kijkje te nemen bij Dismals Canyon. “Een prachtige wandeling” zo zeggen ze en ook goed te doen voor kinderen. Echt, Laurens en ik willen zo graag met de kinderen hiken dit jaar, maar soms zijn die 3 van ons niet vooruit de branden. Deze tocht is slechts 1,5 mile dus wellicht perfect om eens te kijken of we de kinderen enthousiast kunnen krijgen? Daarnaast ligt de canyon ‘maar’ 1,5 uur van de route. En eerlijk is eerlijk: alleen onderweg kijk je hier in de VS al je ogen uit.

Dus stappen we in de auto naar ‘de middle of nowhere’. Dwars door het binnenland van Alabama. De kleine dorpjes. Soms een brievenbus langs de weg terwijl je in de verste verte niet het huis kan zien dat er bij hoort. Boerderijen, prachtige landschappen: geweldig!

Ergens in de “middle of nowhere” staan vele auto’s geparkeerd. Het is duidelijk dat hier de Canyon is. Het is een vrije dag hier in Amerika, dus veel Amerikanen gaan er op uit om iets te doen met het gezin. En ja, geloof het of niet, maar er wordt dus ook gewandeld 😉

Het is inderdaad een gemakkelijke hike voor de kinderen! We wandelen, klauteren door een prachtige canyon. We kijken onze ogen uit en genieten volop. Dat de kinderen zo enthousiast zijn is geweldig: dit betekent dat we dit vaker kunnen doen! Want Alabama is echt een staat met een prachtige natuur.

Aan het eind van de korte hike komen we bij de waterval: zo gaaf! Natte schoenen maakt ons niet uit: we lopen door het water om zo dicht mogelijk bij de waterval te komen en toch even een geposeerde foto te maken bij de waterval. Die schoenen, die drogen wel weer 😉

Rosa vraagt overigens al: “Wanneer gaan we weer naar een waterval?”

 

Liefs,

Esther

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *