Elf on the Shelf

1 december 2020

Opeens, op een koude decemberochtend zat deze vrolijke elf in onze keuken! De kinderen wisten gelijk wie deze vrolijke dame is: het is een elf van de kerstman!! Zij komt kijken of we ons wel gedragen en vertelt elke dag aan Santa wat ieders wensen zijn voor onder de kerstboom. Wat super leuk dat Santa ook een elf naar ons toe heeft gestuurd!

Isabelle Noorderlicht, zoals de kinderen haar genoemd hebben, zit overdag stilletjes in huis. Belangrijk is dat je haar niet aanraakt: dan zou ze haar magie verliezen om elke nacht razendsnel naar Santa te gaan. Tijdens haar nachtelijke bezoekjes aan de Noordpool vertelt Isabelle wat er in Huize Malmberg gebeurd is en speelt ze met haar elven-vrienden. Voordat iedereen wakker wordt is ze weer thuis in Montgomery en mogen we haar op gaan zoeken: waar in huis heeft ze zich verstopt en heeft ze zich gedragen?

Tot aan kerst gaan we jullie op de hoogte houden van onze avonturen met Isabelle Noorderlicht!!

Om maar meteen te beginnen over dat ‘gedragen’: op 2 december vonden we Isabelle temidden van pepernoten! Overduidelijk had ze gesnoept van de hollandse lekkernij. Zou het komen omdat Rosa gisteren aan haar hadden gevraagd of ze pepernoten kent?

3 December: Isabelle Noorderlicht is wel een rommelkont! Blijkbaar is het super leuk om in een wc-rol te kruipen en dan de trap af te rollen! Vanochtend (3 december) vonden we Isabelle namelijk met een grote glimlach onder aan de trap: een halve rol wc papier op de trap. Zucht… Zal ze haar rommel vannacht zelf opruimen?

4 December: Helaas… Isabelle heeft een nieuw plekje gevonden: boven op de schoorsteenmantel. Een hoopje wc-papier ligt nog steeds onderaan de trap. Wel heeft Isabelle een ‘mail box’ meegenomen, waar de kinderen een briefje voor Santa in kunnen stoppen! Maarten begon vanochtend al gelijk over zijn verlanglijstje: ik moet toch echt een foto printen van de snorkel die hij onlangs in een winkel in Florida zag, zodat Santa weet dat hij die super graag wilt hebben! Kortom, vanmiddag met de kinderen met de lijstjes aan de slag. Hopelijk blijft de mailbox nog even staan, want ik weet zeker dat er de komende week nog allerlei nieuwe wensen naar boven komen bij de kinderen!

We gaan vast veel plezier beleven met Isabelle Noorderlicht! Dus kom vooral terug voor nieuwe (foto)updates! 

 

Liefs,

Esther

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *