Bruidsreportages met kinderen

Bruidsreportages met kinderen

mini-divider

Kinderen op een bruiloft, wat een cadeautje. Kinderen fotograferen is een van mijn specialiteiten. Hun spontaniteit, de blijdschap, ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen.

Bruidskinderen, jullie eigen kinderen of kinderen van gasten: op bijna elke bruiloft zijn ook kleine mensen te gast. Zij beleven deze speciale dag op hun eigen manier. De een vol verwondering, de ander meer als een boefje met een geheel eigen agenda. Een uitdaging? Misschien. Maar wel eentje die ik met veel plezier aanneem.

Ongedwongen genieten

De onvoorspelbaarheid van kinderen maakt het voor grote mensen wellicht spannend, maar als fotograaf kan ik er ontzettend van genieten. Dat komt waarschijnlijk omdat ik heel vaak met kinderen werk. Ik weet dus hoe ik hun aandacht kan vasthouden en hoe ik ervoor kan zorgen dat ze ‘meewerken’. Spontaan. Zonder te dwingen, maar juist door met ze te spelen.

Verrassende momenten bruidsmeisje bruiloft Gouda Woerden Utrecht
Bruidsfotograaf Gouda Internationale prijs award Esther Malmberg

Spontane momentjes

Kinderen schakelen ontzettend snel. Midden in de ceremonie kunnen ze ineens iets te
spelen ontdekken, of lekker bij jou op schoot kruipen. Ze storen zich aan geen enkel
draaiboek. Dat levert vaak ontzettend mooie en ontroerende momenten op. Als fotograaf
hou ik de kleintjes dan ook altijd in het oog om geen moment te missen.
 
 

Kinderen tijdens de fotoshoot

Zijn er kinderen aanwezig bij de fotoreportage? Dan kunnen zij lekker spelen en ontdekken,
zich vrij voelen.
 
Als fotograaf betrek ik kinderen graag bij de fotoshoot. Met spelletjes en opdrachten daag ik
ze uit om mee te doen. Ze hoeven niet te poseren of lang stil te zitten. Ze hoeven zelfs niet
te doen wat ik zeg. Dat klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar het werkt echt fantastisch. Ik
heb nog nooit meegemaakt dat kinderen ‘afhaken’. Op een dag met een vol programma is
de fotoshoot voor hen juist een heerlijk moment van vrijheid en plezier. En dat levert de
meest waanzinnige foto’s op!
 
Mijn specialiteit: spontane foto’s van de kinderen op jullie bruiloft!

Meer leuke tips voor jullie trouwdag?

Lees het hier