Recensies

Vol enthousiasme kan ik vertellen over mijn fotografie en Moment Design, maar wie kan beter over mijn werk vertellen dan de mensen die jullie voor gingen?

Lees hieronder de verhalen van gezinnen, bruidsparen, koppels die ik mocht ontmoeten en vast mocht leggen.

Bedankt voor al jullie lieve woorden

 

Tranen van geluk

Toen mijn jongste zoontje 2 weken oud was hebben wij een shoot gehad met Esther thuis. Ik was wel wat zenuwachtig omdat ik een hekel heb aan poseren. Maar alles liep erg vlot en zo natuurlijk. Toen ik de foto’s kreeg, inclusief filmpje van de foto’s met een mooi muziekje eronder had ik tranen van geluk. Ik zou haar aan iedereen aanbevelen.

★ ★ ★ ★ ★

Marjolein

Lifestyle fotografie Baby Newborn Gouda Zoetermeer Woerden Alphen
baby lifestylefotograaf Gouda Zoetermeer Woerden Alphen
familiefotograaf Gouda Reeuwijk Boskoop Bergambacht Stolwijk
familiefotografie Gouda Reeuwijk Boskoop Bergambacht

De echte persoon op de foto

mini-divider

Esther is al jaren onze huisfotograaf: zowel zakelijk als privé. Met haar persoonlijk en oprechte interesse in de mensen die ze fotografeert weet ze de echte persoon op de foto te zetten op een manier die je zelden ziet. Esther neemt haar tijd om helder te hebben wat we graag zouden willen zien en neemt de tijd om iedereen die op de foto gezet wordt zich op haar of zijn gemaakt voelt. Van jong tot oud. Een echte aanrader.

★ ★ ★ ★ ★

Han Valk, HVFC International

 

Dierbare herinnering

Esther stelt je enorm op je gemak. En de foto’s worden spelenderwijs gemaakt. Nog nooit zulke leuke, ontspannen en spontane foto’s gemaakt. Een hele dierbare herinnering.

★ ★ ★ ★ ★

Brenda den Boer

Familie fotograaf Woerden bijzondere fotoreportage gezin Gouda
Familie fotograaf Woerden Gouda Zoetermeer bijzondere fotoreportage gezin

De bijzondere momenten

mini-divider

Esther heeft onze pre-weddingshoot en onze weddingshoot vastgelegd. Beweegt een dag lang zo makkelijk tussen alle gasten door, weet de bijzondere momenten vast te leggen, de sfeer en style. Zelfs na een lange dag en lange terugreis heeft ze ons nog weten te verrassen met een voorproefje van super mooie trouwfoto’s.
Nu al benieuwd naar de rest…

Esther alvast bedankt

Florine Smits & Inez Dircken

 

Het gevoel vastleggen

Een geweldige pre-weddingshoot gehad en dan nog maar een paar foto’s gezien van onze bruiloft. Maar wat kan Esther het gevoel vastleggen wat er op dat moment is! Esther is echt een aanrader om een shoot bij te doen.

★ ★ ★ ★ ★

Inez & Florine

Heel ongedwongen

mini-divider

Prachtige foto’s van ons gezin en onze zoon van 9 maanden. Heel ongedwongen mooie momentopnamen. Goede service van Esther neemt de tijd voor je en biedt heel veel keuze aan mooie foto’s.

Margie Holwerda

 

Direct een klik met onze kinderen

Wij hebben geen moment spijt gehad om Esther in te huren voor het vastleggen van onze grote dag!

Esther is ontzettend professioneel en heel duidelijk in de communicatie wat ervoor zorgt dat je je geen moment zorgen hoeft te maken over de fotoreportage.

Met onze 2 jonge kinderen was er ook direct een klik. De ongedwongen manier van foto’s maken zorgde ervoor dat zij heel erg op hun gemak waren en zij het allemaal meer als een spel ervaarden.

De fotoreportages en uiteindelijk het foto album zijn prachtig geworden ❤️.

Wij komen zeker nog bij Esther terug in de toekomst.

Tony & Leonie Zevenhoven

Meer dan een fotosessie

mini-divider

Op internet zie ik de oproep van Moment Design Collectief. In het kader van de Betekenisweek geven fotografen fotosessies weg aan mensen met een ingrijpende ziekte. Tijdens zo’n sessie kan je je hart laten spreken en delen wat anderen voor je hebben betekend. Ik heb er nog nooit van gehoord maar weet meteen met wie ik de fotosessie zou willen doen: met m’n man en twee dochters. Hoewel ik aarzel – ‘Is dit wel iets voor ons?’ – meld ik me aan omdat ik geraakt ben door dit bijzondere initiatief.

Tot mijn grote verrassing hoor ik kort daarna dat de fotoshoot doorgaat. Als we een paar weken later naar Gouda rijden, zijn we wat gespannen. Ik waarschijnlijk het meest, omdat ik de aanstichter ben. Hoewel Esther me goed geïnformeerd heeft, kan ik me er nog geen voorstelling van maken hoe het is om met z’n vieren gefotografeerd te worden en er gaat van alles door mijn hoofd: ‘Blijf ik mijn emoties de baas?’, ‘Vinden de meiden het niet awkward’? ‘Word ik wel blij van foto’s met mijn korte koppie?’…

Als we Esther ontmoeten, voel ik direct dat het goed komt. Wat een lief en prettig mens. En een vakkundig fotograaf die precies weet wat ze doet. Door ons vragen te stellen ontstaat er een fijne sfeer waarin we ons veilig voelen de dingen te zeggen die er toe doen. Daardoor wordt de middag veel meer dan een fotosessie. Het is een prachtig kado voor ons gezin waar we alle vier met warme gevoelens aan terugdenken. En als ik naar de foto’s kijk, is het gevoel weer terug. Hoe fijn is dat!
Lieve Esther, heel erg bedankt dat je dit voor en met ons hebt willen doen!❤️
★ ★ ★ ★ ★

Linda Vermaas

 

Zo ontzettend dankbaar

“Lieve Esther, wij zijn je zo ontzettend dankbaar!

Hoe spannend jij het vond om een fotografen echtpaar op de foto te zetten en wij het op onze beurt ook best heel spannend vonden om op de foto te gaan.
Maar wow, wat ging alles relaxed, we vergaten soms helemaal dat jij er ook was.

Dat is terug te zien, spontane liefdevolle foto’s. Een lach en een traan.

Deze herinnering gaat bij ons de boeken in als ‘drie dagen voor de operatie’. Omdat het betekenis week was, omdat dit heel veel voor ons betekend.

Er zijn drie mensen bij deze foto’s, jij en wij.
En dat zullen we nooit meer vergeten bij het zien van jouw foto’s.

Prachtig!
Dankjewel.
Liefs Andre en Claudia. X

★ ★ ★ ★ ★

Claudia de Graaf, Thogra Pictures

Elk moment perfect vastgelegd

mini-divider

“Vanwege familieomstandigheden moesten wij binnen 2 weken een bruiloft regelen. Via onze fotograaf die we eigenlijk hadden(en nu helaas niet kon) kwamen we bij Esther. Alles ging vlot en voor we het wisten hadden we ons kennismakingsgesprek. Alles voelde zo goed, dat wij heel graag met Esther in zee wilden en we hebben hier nooit spijt van gehad.

Op onze mooiste dag was zij er de hele dag. Ze heeft alles zo mooi vastgelegd, zo puur, zo graag hoe wij het wilden. We hadden niet door dat ze er de hele dag was, maar toch heeft ze elk moment perfect vastgelegd.

Lieve Esther, bedankt voor alles. Voor de foto’s, maar ook vooral voor je steun deze dag en de afgelopen weken. Je bent een topper!”

Sylvia & Ryan

 

Spontane, vrolijke foto’s

“We hebben foto’s van ons gezin door Esther laten maken. Het zijn stuk voor stuk spontane, vrolijke foto’s geworden. Esther heeft de jongens op een super leuke manier uitgedaagd en de foto’s zijn daardoor heel natuurlijk en ontspannen. Aanrader!!”
★ ★ ★ ★ ★

Krista Bakker, The Digital Dutchess

Super mooie foto’s

mini-divider

Wij hebben Esther gevraagd om onze bruidsfoto’s te maken. De afspraken ernaartoe waren super fijn, ook de pre-wedding shoot is erg fijn om zo een beetje aan elkaar te wennen.
Tijdens onze bruiloft hoorde ze er echt bij, maar op de serieuze momenten, heb ik niet gemerkt dat ze rondliep met haar camera.
Ik heb van iedereen die op de bruiloft was alleen maar positieve opmerkingen gehoord over Esther !! Top fotograaf en super mooie foto’s”.

★ ★ ★ ★ ★

Simone en Jondal Simons

 

Ontzettend ervaren, geïnteresseerd in de mens en een lieve vrouw

“Ontzettend ervaren, geïnteresseerd in de mens en een lieve vrouw. Dát is Esther.
Esther heeft onze hele trouwdag vastgelegd en ook ons eigen trouwalbum en wat miniversies voor ouders en schoonouders verzorgd.

Esther weet waar ze over praat in haar vakgebied en de techniek die ze gebruikt zorgt ervoor dat ze pure momenten en emoties vastlegt op de foto’s die ze maakt. “

Margot & Jeroen

Heerlijk aan het na genieten!

mini-divider

“Heerlijk aan het na genieten van onze dag met de foto’s gemaakt door Esther!

Esther maakt hele mooie, leuke, pure foto’s. Tijdens de pre-wedding shoot leer je Esther en haar manier van fotograferen kennen. Dit zorgt ervoor dat je geen spanning meer hebt tijdens je bruiloft shoot. En wordt dit juist een heerlijk geniet-momentje samen.

Daarnaast is zij een leuke, vriendelijke vrouw bij wie je je direct op je gemak voelt.
Dankzij Esther hebben wij foto’s echt zoals wij zijn!”

Silvana en Wilbert

 

Persoonlijk en spontaan

“Meerdere malen foto’s laten maken door Esther. Ze heeft een heel rustige en natuurlijke manier van werken; je voelt je meteen op je gemak. Speciaal voor het fotograferen van kinderen gebruikt ze een tovertas met allerlei leuke attributen waardoor het een leuk spel voor kinderen wordt. Het resultaat geeft echt foto’s waarin je ieders karakter terug ziet! Zo waardevol en bijzonder!
Ook ben ik heel erg blij met de zakelijke fotoshoot die Esther heeft verzorgd! Niet statig of gemaakt, maar persoonlijk en spontaan! Dankjewel Esther!”

★ ★ ★ ★ ★

Geertje Hoogendoorn

Mooie foto’s kersvers gezin

mini-divider

“Bedankt voor de leuke fotoshoot en de mooie foto’s van ons kersvers gezinnetje. Je bent een topper!”
★ ★ ★ ★ ★

Carina Bus

 

Vow renewal – eindelijk een trouwfoto aan de muur

“20 juni j.l. waren wij 10 jaar getrouwd en die dag waren wij opnieuw bruid en bruidegom! Wat bijzonder om onze wedding vow renewal te mogen doen!

Wat het helemaal bijzonder maakte is dat Esther ons op een hele bijzondere en persoonlijke wijze gefotografeerd heeft en we nu eindelijk een prachtige trouwfoto aan de muur hebben hangen! Daar zijn we zo dankbaar voor, aangezien we 10 jaar geleden onze trouwdag niet heel uitgebreid konden vieren en daarbij geen professionele fotograaf tot onze beschikking hadden. De manier waarop Esther ons op ons gemak stelde en prachtige foto’s maakte maakte het een waar feestje en het resultaat is echt prachtig! Dank je wel lieve Esther!!!!”
★ ★ ★ ★ ★

Marjolein Bakker

Geweldige dag

mini-divider

Wat was het een geweldige dag. Super goed verzorgd. Onze dochter voelde zich gelijk thuis. Zeer vriendelijk ontvangst. En prachtige foto’s. Lieve Esther bedankt voor deze mooie ervaring. Wij hebben heel erg genoten.”
★ ★ ★ ★ ★

Eelco Tesser

 

De kinderen kijken met plezier terug

“Blij met de mooie foto’s! En de kinderen kijken nog steeds met plezier terug aan de shoot waarbij ze de leukste spelletjes mochten doen. Leuk!”
★ ★ ★ ★ ★

Familie Lagrouw

Fotoshoot waar het plezier van af spat

mini-divider

“We zijn heel blij met de prachtige foto’s en het album gemaakt door Esther. De fotoshoot zelf was heel ongedwongen en voelde absoluut niet als poseren. Dit voelde voor ons zoveel meer ontspannen met onze twee kleine meiden en dat zie je terug op de foto’s. Ongemerkt heeft Esther zo een complete fotoshoot van ons gezin gemaakt, waar het plezier van afspat.
Nogmaals bedankt Esther!!!”

★ ★ ★ ★ ★

Margreet Tromp – Tjalsma

 

Compleet verrast en onder de indruk

“Wat ben jij goed in je vak Esther! Je hebt ons (vooral mij) compleet verrast met de lifestyle newborn fotografie. Ik had echt geen idee hoe het resultaat zou zijn, maar nadat je hier net thuis alles komt doornemen met ons, begint met een filmpje en mij daarmee binnen 5 seconden in tranen kreeg zegt genoeg! Je neemt alle tijd voor de shoot en het samen uitzoeken en zorgt ervoor dat je klanten tevreden zijn. Voor minder ga je niet en dat siert jou! Wij zijn echt onder de indruk van je werk, oog voor detail, vangen van de juiste emotie door de lens…. En straks een prachtige foto bij ons aan de muur!”
★ ★ ★ ★ ★

Selina Burgmeijer

Fantastische ochtend

mini-divider

“Wij hebben een fantastische ochtend gehad, gezellig en ongedwongen. Met een geweldig resultaat”
★ ★ ★ ★ ★

Dannie Tezerdi – Haans

 

Vakvrouw

“Lieve Esther,

Wat ontzettend lief dat je spontaan met mij een foto wilde maken voor mijn nieuwe uitdaging!!!
Erg blij met het resultaat, we gaan elkaar zeker nog treffen om mooie momenten vast te leggen.

Je bent een vakvrouw.!!
Liefs Carla”

★ ★ ★ ★ ★

Carla Slootweg

Prachtige foto’s met oog voor detail

mini-divider

“Wij hebben een super gezellige en ongedwongen middag gehad met Esther, terwijl zij een newborn lifestyle shoot afnam. Het resultaat mag er zijn, prachtige foto’s met oog voor detail. Nogmaals bedankt voor het vastleggen van ons gezin in de kraamweek Esther!”
★ ★ ★ ★ ★

Sophie Vellekoop

 

Mooie herinnering

“Dankjewel voor de gezellige shoot en het prachtige resultaat! We zijn heel blij met deze mooie herinnering
★ ★ ★ ★ ★

Miranda de Groot

De hele middag was een feestje

mini-divider

“Fantastisch fotoshoot gehad met het hele gezin in het kader van het Meerlingen-project. De hele middag was een feestje en dat zie je duidelijk terug op de foto’s! Met z’n allen de reportage terug zien, gezellig bij Esther thuis, was opnieuw dolle pret! Esther is echt een aanrader als je van vrolijke en spontane foto’s houdt, met een echte lach.”
★ ★ ★ ★ ★

Geraldine van Gulik

 

Kriebels

“Wij kregen weer kriebels in onze buik toen wij de prachtige foto’s onder ogen kregen!”

Robert Hoving & Phuong Nguyen
 

Dolgelukkig

mini-divider

“Recent een zwangerschapshoot en newbornshoot gehad bij Esther. Heerlijk hoe ze de tijd voor je neemt. We zijn echt dolgelukkig met de foto’s, ze zijn prachtig! Op deze manier is het onmogelijk om een selectie te kiezen uit de foto’s. Esther, heel erg bedankt hiervoor!”
★ ★ ★ ★ ★

Nienke de Graaf
 

 

Echt en puur

mini-divider

“Esther maakt op een hele fijne en relaxte manier echte/pure foto’s.
Wat een fantastische shoot hebben wij gehad vandaag! Ontzettend bedankt!”

★ ★ ★ ★ ★

Inge Veerman
 

Relaxt en ontspannen

mini-divider

“Esther kan foto’s maken op een relaxe en ontspannen manier.
Speelt goed in op de wensen en behoeften van het bruidspaar.
Tot slot het belangrijkste oog voor detail en dit levert top resultaat op!”

★ ★ ★ ★ ★

Maartje de Cocq van Delwijnen – van Diesen
 

Fantastisch!

mini-divider

“Wat waren wij blij met Esther en wat was het eindresultaat fantastisch!”
★ ★ ★ ★ ★

Marjolein van Kluijve – Kalmeijer
 

Aanrader

mini-divider

“Wil je mooie foto’s laten schieten voor welke gelegenheid ook??? Esther is een echte aanrader.
Ze is leuk, lief, professioneel en schiet schitterende foto’s! Ik zeg DOEN!”

Corinne van Luijn-Walst