Een van mijn meest bijzondere reportages van 2017? De geboortereportage van dit meisje staat zeker in mijn top 5 van meest bijzondere en emotionele reportages.

Want hoe bijzonder is het, wanneer je de geboorte van een meisje, de geboorte van een gezin vast mag leggen?

De eerste foto’s met z’n drietjes. De traan die over de wangen van mamma loopt, de verliefde blik van pappa. Wauw, wat een liefde voor dit kleine meisje waar zij zo lang naar uit hebben gekeken! Lees hier het verhaal over de geboorte van Aelynn. Uit privacy voor het gezin plaats ik alleen foto’s van na de geboorte in deze blog.

———–
Ieder kindje is bijzonder, iedere baby een groot wonder. Dat zwanger raken geen vanzelfsprekendheid is, weten deze ouders maar al te goed. Zij zijn een heel medisch traject doorgegaan en lange tijd werd gedacht dat er helemaal geen zwangerschap mogelijk was. Wat moet dat traject immens zwaar zijn, als de kinderwens zo groot is! Wat ben ik ben ik dan ook ontzettend blij voor ze, wanneer ik medio november 2016 een appje krijg van de mamma-to-be (een vriendin van mij): de test is positief! Ik doe even een dansje met ze mee en voel gelukstranen in mijn ogen. Een diepe wens van dit stel dat – als alles goed blijft gaan – in vervulling zal gaan.

Eind juli ontvang ik ’s ochtends een whatsapp berichtje van de pappa-to-be: de weeën zijn begonnen en ze maken zich klaar om naar het ziekenhuis te gaan. Het is natuurlijk afwachten hoe snel de ontsluitingsfase gaat, maar pappa-to-be zal mij op de hoogte houden. Daarnaast is er een complicatie die voor spanning zorgt: mamma heeft hoge koorts en dat baart mij toch wel zorgen.

Rond de middag stap ik in de auto richting het midden van het land. Ik ben namelijk op vakantie in Friesland, dus mijn reistijd gaat al richting de 1,5 uur. In het ziekenhuis is tenslotte ook gewoon een wachtruimte waar ik plaats kan nemen. Aangekomen meld ik mij bij de verpleging en even later ga ik even kort langs bij de ouders-to-be.

Wanneer er volledige ontsluiting is kom ik terug op de verloskamer. Wat een oerkracht bij de moeder, wat ben ik trots op de mamma-to-be.

Om 17.04 komt een prachtig meisje ter wereld! Wauw!

Bij mij voel ik de spanning wegzakken en voel ik alle liefde & geluk die er is in deze ruimte. Een nieuw gezin, een meisje dat zo ontzettend welkom is! Waar ook ik al maanden mee naar uit keek. Heel stiekem hou ik het ook niet droog en veeg een paar tranen van geluk van mijn wangen.

Ik maak nog een aantal foto’s van dit nieuwe gezin en loop mee naar de kinderafdeling, waar Aelynn ter observatie naar toe moet ivm de koorts tijdens de bevalling. Als zij daar lekker ligt, loop ik terug naar mamma om haar een aantal foto’s te laten zien van haar dochter en haar man, die niet van de zijde van hun wondertje wijkt. Natuurlijk stuur ik ook alvast een paar foto’s door via de Whatsapp: het moet geen pretje zijn om niet bij je dochter te kunnen zijn! Nu hebben pappa & mamma alvast een foto van hun drieën op hun telefoon en kunnen zij deze gebruiken om iedereen het fantastische nieuws van de geboorte van Aelynn te vertellen.

Vol geluk rij ik die avond terug naar mijn vakantie-adres. Wat een bijzondere dag!

Nog geen 24 uur na de geboorte van het lieve kleine meisje, staat de wereld van haar ouders op de kop. Aelynn blijkt een ernstige infectie te hebben en een aantal dagen lang is zij in levensgevaar. Niets roze wolk, niets genieten en dromen, maar een spannende tijd. 6 weken lang verblijft de kleine meid in het ziekenhuis, maar gelukkig mag ze half september helemaal gezond met haar ouders mee naar huis! Een paar weken later mag ik bij hen thuis een lifestyle baby reportage maken. Neem je ook een kijkje in de blog over deze fotosessie?

Op zoek naar een fotograaf?

Meer informatie

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pure en liefdevolle baby reportage | Esther Malmberg Fotografie | Bruidsfotografie Gouda - […] Het verhaal van de geboorte van Aelynn en de spannende tijd die volgde, heb ik beschreven in een blo….…
  2. Pure en liefdevolle baby reportage - […] Het verhaal van de geboorte van Aelynn en de spannende tijd die volgde, heb ik beschreven in een blo….…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *